U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Minco, Elizabeth geh. Kroon

Minco, Elizabeth geh. Kroon

  • Geboren 16-02-1897 te Oldenzaal
  • Overleden 09-08-1942 te Auschwitz, Polen – 45 jaar
  • D.v. Nathan Minco, grossier galanterieën, en Lea Schweiger
  • Gehuwd in 1927 met Abraham Kroon, slager

De familie woonde met hun zes kinderen aan de Bisschopstraat 25 te Oldenzaal. Elizabeth was de oudste. Zij werkte als dienstbode vanaf september 1915 onder andere in Ommen, Hengelo, Den Haag en Amsterdam.

Na haar huwelijk woonde ze in Rotterdam. Samen kregen ze twee kinderen. Ze woonden laatstelijk aan de Jacob Catsstraat 126b te Rotterdam.

Het hele gezin kwam op 4 augustus 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 7 augustus op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar Elizabeth en haar kinderen kort na aankomst werden omgebracht. Haar man is op 30-09-1942 omgebracht.

 Holocaustslachtoffer, evenals haar man en haar dochters Sara en Paulina. Als ook haar ouders en haar broers en zussen Klara, Roosje, David, Salomon en Grietje met grotendeels hun gezinnen. Een kind van David en een kind van Grietje hebben de oorlog overleefd. Van de familie van haar man zijn zes broers en drie zussen omgekomen.

Joods monument te Rotterdam.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

De familie in 1936 op de trouwdag van Grietje. Staand v.l.n.r. Roosje, Grietje, David en Klara. Zittend v.l.n.r. Salomon, moeder Lea, vader Nathan en Elizabeth

Minco Elisabeth geh. Kroon