U bent hier: Welkom » Reageren » Gastenboek

Gastenboek

Graag plaatsen wij uw reactie in ons gastenboek. Uw bericht kunt u doorgeven via Reageren


Mijn grote waardering voor deze zorgvuldig samengestelde website. Er stond toch ook voor mij weer veel nieuws in; de ontploffing op het bevrijdingsfeest was mij bijvoorbeeld onbekend. Weer zo’n onnodige verdrietige gebeurtenis, naast alle andere.

Villa Welgelegen was inderdaad van mijn vader. (Het lag toen inderdaad nog in Losser) Het werd in de eerste oorlogsjaren onteigend, mijn ouders konden wel blijven wonen maar betaalden huur: F 43.67 per maand.  Al gauw daarna dreigde het verkocht te worden aan in Mannheim wonende Duitser, maar dat ging niet door want mijn vader had – toen hij de bui zag hangen – zijn beheerder het eerste recht van koop gegeven. Beter aan iemand dichtbij dan aan een verre onbekende… Na de oorlog is dat weer rechtgezet, hoe weet ik niet. De andere twee panden die op zijn naam stonden, waren beleggingen; ik denk dat hij ze wel weer terug heeft gekregen van de heer Heideman. Over een verrekening heb ik geen gegevens. Ik heb wel een brief in zijn nalatenschap gevonden waarin hij de gemeente oproept tot bescherming van de eigendommen van de weggevoerde lotgenoten.

Noor de Vries Robbé-Corwin – juni 2020


Beste Oldenzalers,
 

Ik ken dit verhaal over Gerard Monninkhof al heel lang. Mijn grootvader werkte nl op het station in Oldenzaal toendertijd. Hij en z’n collega’s verwachtten een duitse inval. Mein kampf hadden ze gelezen nl. Zodra ze iets merkten van duitse activiteit hebben ze de wissels omgezet zodat de treinen op een rangeerterrein zouden komen. Mijn grootvader Nicolaas Engel is toen gearresteerd. Het plan was om hem direct te executeren. Hij hield in vlekkeloos duits (getrouwd met duitse vrouw!) vol dat het zijn plicht was dit te doen. Dat gaf vertraging, en ook afstel van executie.Hij was toen 4 dagen weg.  Na een paar (voor mijn moeder erg spannende) dagen is hij toch weer vrijgelaten. Ik informeer bij de laatste overlevende zus of die deze seinwachter ook kent uit het verhaal. 

Hubert Pelikaan – mei 2020


Ik ben erg onder de indruk van uw o zo volledige website. Echt mijn petje af. Ik verricht digitaliserings-werkzaamheden voor het Palthehuis en gemeente Oldenzaal. Ik heb kontakt met Niels Bakker. Mocht ik voor u iets kunnen betekenen om te digitaliseren dan ben ik bereid om deze voor u te verrichten. Nogmaals. Grote pluim voor deze website.

Henk Vrijkotte – april 2020


Graag wil ik iedereen die aan deze website heeft meegewerkt een compliment geven.
Juist in deze tijd voelen we nog meer wat vrijheid is!

Marica Braakhuis-Keizers – april 2020