U bent hier: Welkom » Welkom » Handleiding

Handleiding

Zoals u gezien heeft, komt u binnen op de site bij de pagina Welkom. Er is ook een Engelse versie van de pagina beschikbaar.

Vanaf deze pagina kunt u via het menu boven naar alle belangrijke onderdelen op deze site. Bij de betreffende onderdelen is er rechts een menu beschikbaar om door te klikken.

Wat is er op de site te vinden:

  • Alle oorlogsdoden uit de Gemeente Oldenzaal
  • Biografieën van alle personen
  • De bronnen waar we informatie hebben gezocht
  • Ook is er een link naar de site Stolpersteine Oldenzaal

Oorlogsdoden

Op de overzichten staan de namen op alfabetische volgorde. U kunt in de overzichten sorteren op de diverse onderdelen behalve de overlijdensdatum. U kunt ook zoeken via het vakje rechts boven. Vul de naam in en het gevraagde verschijnt op het scherm. Ook kunt u hier in de groepen zoeken op bijvoorbeeld holocaust, meidagen 1940, dwangarbeider, verzet, bombardement en Indië. Vervolgens zullen alle namen uit deze groep op uw scherm verschijnen.

Door te klikken op de naam van een persoon komt u bij de biografie over deze persoon.

Bronnen

Wij hebben informatie gezocht via diverse bronnen. Een overzicht van deze bronnen staat op de site.

Reageren

Tot slot is er een pagina om te reageren. Dat kan een korte vraag zijn maar u kunt hier ook een stukje plaatsen voor vermelding op ons gastenboek. Rechtstreeks iets plaatsen op het gastenboek is niet mogelijk. U kunt uw bericht naar ons toesturen via de pagina Reageren. Ook is er een pagina beschikbaar met linken naar o.a. de concentratiekampen.

Neem rustig de tijd om de site te bekijken. Dank voor uw bezoek.