U bent hier: Welkom » Personen » Slachtoffers K t/m M » Kan-Cohen, Helena

Kan-Cohen, Helena

  • Geboren 26-02-1858 te Oldenzaal
  • Overleden 02-04-1943 te Sobibor, Polen – 85 jaar
  • D.v. Heijman Cohen, koopman, en Berendina Schleisner
  • Weduwe van Jonas Enoch Kan, slager

Het gezin Cohen woonde met hun tien kinderen aan de Grootestraat 25 te Oldenzaal. Haar vader overleed al in 1878 en haar moeder in 1902 te Oldenzaal.

Ze trouwde in 1882 met Jonas Enoch Kan. Samen kregen ze zes kinderen. Ze woonden aan de Bisschopstraat 41 te Oldenzaal, waar haar man een slagerij had. Hij overleed in 1936. Na zijn overlijdens verhuisde ze naar het Centraal Tehuis voor Israëlieten aan de Oosthaven 31 te Gouda.

In 1940 ging ze bij haar dochter Jetta en kleindochter Juliette aan de Willem de Zwijgerstraat 44 te Eindhoven wonen.

Helena komt op 20 maart 1943 in kamp Westerbork terecht.  Ze gaat op 30 maart op transport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst wordt omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar kinderen Rosa, Jetta en Henri. En haar broers en zussen Meijer, RoosjeIsidor en Heintje met deels hun gezinnen. Ook broer Wolter en zus Marianne overleden tijdens de oorlog. Haar kinderen Bendina, Elie (vader van Louis) en Sophia overleefde grotendeels met hun gezinnen. Sophia woonde tijdens de oorlog in Zuid Afrika. Haar broers David, Rudolf en Maurits waren al voor de oorlog overleden. Hun gezinnen hebben deels de oorlog overleefd.

Joods monument en Stolpersteine te Eindhoven.

Kan-Cohen-Helena

Kan-Cohen-HelenaKan-Cohen-Helena