U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers A t/m C » Cohen, Heintje geh. Hertog

Cohen, Heintje geh. Hertog

  • Geboren 31-01-1872 te Oldenzaal
  • Overleden 14-05 1943 te Sobobir, Polen – 71 jaar
  • D.v. Heijman Cohen, koopman, en Berendina Schleisner
  • Gehuwd in 1898 met Salvador Meijer Hertog, redacteur-uitgever

Het gezin Cohen woonde met hun tien kinderen aan de Grootestraat 25 te Oldenzaal. Haar vader overleed al in 1878 en haar moeder in 1902 te Oldenzaal.

Na haar huwelijk woonden ze in Maastricht, waar hun twee kinderen werden geboren. Haar man was uitgever en redacteur van de Maastrichter Courant. Later woonden ze in Den Haag en vanaf 1928 in Brussel, waar haar man in 1932 overleed. Na zijn overlijden keerde Heintje kort  terug naar Den Haag, Vanaf 1933 woonde ze in Amsterdam op meerdere adressen, laatstelijk aan de Amstellaan 84 II.

Heintje kwam op 9 mei 1943 vanuit kamp Vught naar kamp Westerbork – barak 58. Ze ging op 11 mei op transport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst overleed.

Holocaustslachtoffer, evenals haar dochter Bernardine met zoon Rudolf. En haar broers en zussen Helena, Meijer, Roosje en Isidor met deels hun gezinnen. Ook broer Wolter en zus Marianne overleden tijdens de oorlog. Haar zoon Meijer heeft met zijn gezin de oorlog overleefde, evenals de andere drie kinderen van dochter Bernardine. Haar broers David, Rudolf en Maurits waren al voor de oorlog overleden. Hun gezinnen hebben deels de oorlog overleed. Van de familie van haar man is een zus omgekomen.

Joods monument te Amsterdam.