U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Frankenhuis, Kaatje geh. Northeimer

Frankenhuis, Kaatje geh. Northeimer

  • Geboren 23-02-1885 te Oldenzaal
  • Overleden 15-10-1942 te Auschwitz, Polen – 57 jaar
  • D.v. Salomon Frankenhuis, koopman, en Leentje Urbach
  • Gehuwd in 1915 met Benjamin Northeimer

Het gezin woonde op A 575 (Grootestraat) te Oldenzaal. In december 1892 verhuisden ze naar Almelo. Negen kinderen zijn er in Oldenzaal geboren, waarvan er twee als baby overleden. Daarna zijn er er nog drie kinderen in Almelo geboren. Haar ouders overleden in 1931.

Na haar huwelijk woonden ze in Haaksbergen, waar haar man een slagerij had in de oude zuivelfabriek aan de Spoorstraat. In 1924 verhuisden ze naar het Duitse Emmerich en rond 1926 naar de Boompjes 14 te Almelo. Haar man was slager en later kruidenier. Ze kregen twee doodgeboren kinderen.

Ze kwamen begin oktober 1942 in kamp Westerbork. Haar man zat eerder in het werkkamp De Bruine Enk te Putten. Ze gingen op 12 oktober op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man. En haar broers en zussen Emma, Heintje, Herman, Eduard, Karel, Wilhelmina en Levie met grotendeels hun gezinnen. Haar zus Roosje was al voor de oorlog overleden, ook haar gezin is omgekomen. Haar jongste zus Grietje heeft met haar man de oorlog overleefd.

Joods monument en Stolpersteine te Almelo.

Oorlogsmonument te Almelo.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Frankenhuis, Kaatje geh. Northeimer

Frankenhuis, Kaatje geh. Northeimer