- Geboren 14-05-1899 te Oldenzaal
- Overleden 31-03-1944 in Midden-Europa – 44 jaar
- Z.v. Nathan Minco, grossier galanterieën, en Lea Schweiger
- Gehuwd in 1923 met Elisabeth Lindeman
De familie woonde met hun zes kinderen aan de Bisschopstraat 25 te Oldenzaal.
David werkte als winkelbediende in Zwolle en Enschede. Na zijn huwelijk vertrok hij naar Hengelo. Zijn vrouw was een dochter van Sallie Lindeman en Merlena Bos. David was koopman in manufacturen. In Hengelo werd hun eerste kind geboren. In juni 1928 verhuisden ze naar Nijmegen, waar hun tweede kind werd geboren. Ze woonden daar aan de Lange Hezelstraat 39a, waar ze een galanteriewinkel hadden.
Tijdens de oorlog probeerde David een onderduikadres te vinden in de naaste omgeving, maar dat mislukte. Een bewoonster van de Houtstraat die aarzelde en advies vroeg aan de pastoor, kreeg te horen dat zij gelet op het gevaar dat zij als weduwe met drie jonge kinderen daarmee kon lopen beter geen onderduikers in huis kon nemen. Het gezin dook vervolgens niet onder. Zijn zoon Nathan zat in het werkkamp Wittebrink bij Hummelo. Op 3 oktober 1942 werd hij overgebracht naar kamp Westerbork, hieruit wist hij begin november te ontsnappen. Daarna is hij op verschillende adressen ondergedoken.
Bij de razzia van 17 november 1942 werden David, zijn vrouw en hun zoon Sally opgepakt en naar Westerbork gebracht. Zij gingen op 24 november op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar zijn vrouw en zoon kort na aankomst werden omgebracht. David overleed ergens in Midden-Europa. Hij behoorde tot de Koselgroep. Deze trein stopte namelijk bij Kosel, 80 kilometer voor Auschwitz-Birkenau. Hier werden Joodse mannen tussen de 16 en 50 jaar uit de trein gehaald om in verschillende werkkampen dwangarbeid te verrichten. Zijn genoemde overlijdensdatum is een fictieve. Als de sterfdatum niet precies duidelijk was, werd na de oorlog gekozen voor de laatste dag van de maand waarin nog iets van de overledene vernomen was.
Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw en zijn zoon Sally. Als ook zijn ouders en zijn broer en zussen Elizabeth, Klara, Roosje, Salomon en Grietje met grotendeels hun gezinnen. Zijn zoon Nathan heeft de oorlog overleefd evenals een kind van zijn zus Grietje. Van de familie van zijn vrouw zijn haar ouders en twee zussen omgekomen.
Joods monument en gedenkplaat te Nijmegen.
Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.