U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers S t/m Z » Zwartz-Plaat Regina

Zwartz-Plaat Regina

  • Geboren 15-03-1849 te Dingden, Duitsland
  • Overleden 11-04-1943 te Deventer – 94 jaar
  • D.v. Leeser Plaat en Henriette Albersheim
  • Weduwe van Isak Zwartz, fabrikant

Ze woonde met haar gezin aan de Deurningerstraat 25 te Oldenzaal. Ze vertrok in december 1923 met haar dochter Henriëtte naar Deventer, waar ze laatstelijk woonden aan de de Binnensingel 9.

Regina kwam uit een gezin met zeven kinderen. Haar vader overleed in 1887, wanneer haar moeder overleed is onbekend. Ze was in 1878 getrouwd met Isak Zwartz. Samen kregen ze acht kinderen, waarvan er twee als baby overleden. Haar man zette na het overlijden van zijn vader de jute- en katoenweverij Zwartz voort samen met zijn meeder en zijn broer Nathan. Haar man overleed in 1922. Hun zoon Salomon Izak ging met een neef verder met het bedrijf. Naast het bedrijf zetten ze zich in voor de Joodse Gemeenschap. Regina overleed in 1943 te Deventer.

Begraven: Joodse Begraafplaats te Deventer.

Haar kinderen Eliëzer, Berendina, Henriëtte, Sophia en Wolf zijn allen met deels hun gezinnen tijdens de Holocaust omgekomen. Haar oudste zoon Salomon Isak heeft met zijn vrouw en twee van zijn kinderen de oorlog overleefd. Zijn zoon Isak is omgekomen in Mauthausen. De broers en zussen van Regina waren al voor de oorlog overleden.

Zwartz-Plaat Regina