- Geboren 30-07-1899 te Amsterdam
- Overleden 31-03-1944 te Midden-Europa – 44 jaar
- Z.v. Jonas Romijn, koopman, en Schoontje Polak
- Gehuwd geweest met Cornelia Petronella Jacoba Tappij Gielen
Hij woonde sinds februari 1909 bij de familie Bos-Noach in Oldenzaal. Ook zijn zus Dientje en broer David woonden hier. Zus Grietje woonde bij de familie Schwarz in Oldenzaal. In september 1914 vertrok hij naar Rijssen.
Hun moeder werd in 1907 opgenomen in een Krankzinnigengesticht, alle acht kinderen werden toen elders ondergebracht. Ook zijn zussen woonden in Oldenzaal. Ze verbleven ook regelmatig in armengestichten te Amsterdam. Hun moeder overleed in 1911, waarna vader hertrouwde met Dina Rubens. Vader overleed in 1919. Ze verbleven ook regelmatig in armengestichten te Amsterdam. Abraham was huisschilder.
Hij verhuisde naar Rotterdam en werd koffiehuis-houder en herbergier. Hij trouwde in 1935 met de niet-Joodse Cornelia Tappij Gielen, die toen reeds vijf kinderen had. Het is onbekend of daar ook kinderen van hem bij waren, drie kinderen zijn later door hem gewettigd. Na het huwelijk waren er twee doodgeboren kinderen. Het huwelijk werd in oktober 1941 ontbonden, waarna Abraham naar de Jacob Catsstraat 382 in Den Haag vertrok. Zijn ex-vrouw overleed op 10-05-1945 in Den Haag.
Hij kwam op 20 augustus 1942 in kamp Westerbork. Op 10 november ging hij op transport naar het concentratiekamp Auschwitz. Mogelijk behoorde de hij tot de Koselgroep. Deze trein stopte namelijk bij Kosel, 80 kilometer voor Auschwitz-Birkenau. Hier werden Joodse mannen tussen de 16 en 50 jaar uit de trein gehaald om in verschillende werkkampen dwangarbeid te verrichten. Zijn genoemde overlijdensdatum is een fictieve. Als de sterfdatum niet precies duidelijk was, werd na de oorlog gekozen voor de laatste dag van de maand waarin nog iets van de overledene vernomen was.
Holocaustslachtoffer, evenals zijn broers en zussen Victor, Machiel, Grietje, Dientje en David met deels hun gezinnen. Ook zijn stiefmoeder is omgekomen. Zijn zussen Sara en Klaartje met deels hun gezinnen overleefden de oorlog.
Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.