U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Romijn, David

Romijn, David

  • Geboren 22-01-1902 te Amsterdam
  • Overleden 11-06-1943 te Sobibor, Polen – 41 jaar
  • Z.v. Jonas Romijn, koopman, en Schoontje Polak
  • Gehuwd in 1928 met Saartje Park

Hij woonde sinds februari 1909 bij de familie Bos-Noach in Oldenzaal. Ook zijn zus Dientje en broer Abraham woonden hier. Zus Grietje woonde bij de familie Schwarz in Oldenzaal. In september 1914 vertrok hij naar Rijssen en twee jaar later naar Amsterdam.

Hun moeder werd in 1907 opgenomen in een Krankzinnigengesticht, alle acht kinderen werden toen elders ondergebracht. Ook zijn zussen woonden in Oldenzaal. Ze verbleven ook regelmatig in armengestichten te Amsterdam. Hun moeder overleed in 1911, waarna vader hertrouwde met Dina Rubens. Vader overleed in 1919. Ze verbleven ook regelmatig in armengestichten te Amsterdam. Na zijn huwelijk woonde hij aan de Hofmeyrstraat 35 te Amsterdam. Samen kregen ze twee kinderen. Hij staat vermeld als handelaar.

Het gezin kwam op 24 februari 1943 in kamp Vught en ging op 6 juni naar kamp Westerbork. Op 8 juni ging het hele gezin met het grote kinderstransport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw en zijn kinderen Schoontje en Rebecca. Als ook zijn broers en zussen Victor, Machiel, Grietje, Dientje en Abraham met deels hun gezinnen. Ook zijn stiefmoeder is omgekomen. Zijn zussen Sara en Klaartje met deels hun gezinnen overleefden de oorlog. Van de familie van zijn vrouw zijn haar ouders, twee broers en een zus omgekomen.

Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Romijn David