U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Romijn, Dientje geh. Gobets

Romijn, Dientje geh. Gobets

  • Geboren 18-01-1897 te Amsterdam
  • Overleden 09-07-1943 te Sobibor, Polen – 46 jaar
  • D.v. Jonas Romijn, koopman, en Schoontje Polak
  • Gehuwd in 1917 met Jacob Gobets, coupeur en tailleur

Ze woonde sinds mei 1909 bij de familie Bos-Noach in Oldenzaal. Ook haar broers Abraham en David woonden hier. In februari 1909 was ze met haar zus Grietje naar Denekamp gekomen, waar ze woonde bij de familie Salomons-Kleffmann.

Ze was de zesde uit het gezin met acht kinderen, dat eerst in Leeuwarden woonde en later in Amsterdam. Haar moeder werd in 1907 opgenomen in een Krankzinnigen-gesticht. Alle kinderen werden toen elders ondergebracht. Ze verbleven ook regelmatig in armengestichten te Amsterdam. Hun moeder overleed in 1911, waarna vader hertrouwde met Dina Rubens. Vader overleed in 1919.

Ze woonden na hun huwelijk in Den Helder en later aan de Veeteeltstraat 104a te Amsterdam. Samen kregen ze twee kinderen.

Dientje en haar man kwamen op 2 april 1943 in kamp Vught en op 2 juli in kamp Westerbork. Ze werden op 6 juli op transport gesteld naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst werden omgebracht. Hun zoon John kwam op 4 juni 1942 in kamp Amersfoort. Op 27 juni werd naar kamp Mauthausen gestuurd, waar hij op 14-10-1942 omgekomen.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man, haar zoon John, en haar broers en zussen Victor, Machiel, Grietje, Abraham en David met deels hun gezinnen. Ook haar stiefmoeder is omgekomen. Haar zoon Abraham en haar zussen Sara en Klaartje met deels hun gezinnen overleefden de oorlog. Van de familie van haar man zijn z’n moeder, vier broers en twee zussen omgekomen.

Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Monument oorlogsslachtoffers Dinkelland.

Romijn Dientje geh. Gobets