U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers A t/m C » Cohen, Betje geh. Heijmans

Cohen, Betje geh. Heijmans

  • Geboren 31-03-1894 te Oldenzaal
  • Overleden 21-01-1943 te Auschwitz, Polen – 48 jaar
  • D.v. Juda Cohen, slager, en Jeanette Cohen
  • Gehuwd in 1923 met Benjamin Henri Heijmans, banketbakker

Het gezin Cohen woonde met hun vijf kinderen aan de Hofstraat 21 te Oldenzaal. Betje werkte onder andere als winkelbediende in Amsterdam. Het hele gezin verhuisde in april 1919 naar Den Haag. Hier hadden ze de was- en strijkinrichting Neerlandia, eerst aan de Engelenburgstraat en later aan de Wesselsstraat. Haar moeder overleed hier in 1934.

Betje woonde na haar huwelijk aan het Spui 169 te Rotterdam, waar ze de banketbakkerszaak ‘Maison Heijmans’ hadden. Later woonden ze aan de Wagenstraat 40 te Den Haag. Ze kregen samen twee kinderen. Ook haar vader Juda woonde hier vanaf juli 1938.

Het gezin kwam op 13 januari 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 18 januari op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze allen op 21-01-1942 werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en de kinderen Henri en Jeannette. Haar vader en haar broers Isak en Samuel, en haar zus Johanna met hun gezinnen. Haar zus Rosette stierf al voor de oorlog. Van de familie van haar man zijn z’n ouders omgekomen, twee zussen hebben de oorlog overleefd.

Joods monument te Den Haag.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Cohen, Betje geh. Heijmans