- Geboren 12-11-1887 te Rijssen
- Overleden 21-05-1943 te Sobibor, Polen – 55 jaar
- Z.v. Israel Spanjar en Hendrina de Bruin
- Gehuwd in 1911 met Bertha Salmagne
Hartog werkte van augustus 1902 tot januari 1906 als slagersknecht bij Abraham Cohen te Oldenzaal. Daarna vertrok hij naar Holten. Hij kwam uit een gezin met negen kinderen, waarvan er één jong overleed. Zijn vader overleed in 1916 en zijn moeder in 1936 te Rijssen.
Hij leerde zijn vrouw kennen, toen ze bij haar in Enter wonende zus op bezoek was. Na hun huwelijk woonden ze in Holten, waar ze een slagerij hadden. Toen de slagerij niet zo goed liep, vertrokken ze naar Dortmund. Bij het uitbreken van de Eerste wereldoorlog, vertrokken ze weer naar Nederland. Ze woonden kort in Spijkernisse en daarna op verschillende adressen in Enter. Hartog handelde toen in brandstoffen (turf en kolen) en was vrachtvervoerder, ook werkte hij kort als slager in een exportslagerij. Rond 1930 bouwden ze hun huis aan de Zwiksweg 14 te Enter.
Het gezin besloot onder te duiken en vond, samen met andere Enterse Joden, een onderduikadres in een oud kippenhok aan de Bornebroekseweg. Met elf personen zaten zij op deze plek. Op 10 mei 1943 werden ze opgepakt na verraad van een N.S.B.’er uit het dorp. Deze man werd later doodgeschoten door het verzet, evenals zijn dochter die ze dreigde te verraden aan de Duitsers. Ze kwamen na een verblijft in het politiebureau te Hengelo en Almelo op 14 mei 1943 in kamp Westerbork. Ze gingen allen op 19 mei op transport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze allen kort na aankomst werden omgebracht.
Holocaust, evenals zijn vrouw en zijn kinderen Israel, Salomon en Hendrina met haar man. Zijn dochter Hildegard was al eerder met haar man naar Argentinië vertrokken en heeft de oorlog overleefd. Ook al zijn broers en zussen zijn met grotendeels hun gezinnen omgekomen, waaronder ook zijn schoonzus Josephine de Lange. Van de familie van zijn vrouw zijn haar broer Eugen en haar zussen Erna en Selma met deels hun gezinnen omgekomen.
Joods monument en Stolpersteine te Enter.
Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.