U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Northeimer, Dina geh. Samuel

Northeimer, Dina geh. Samuel

  • Geboren 24-03-1885 te Herwen en Aerdt
  • Overleden 12-10-1942 te Auschwitz, Polen – 57 jaar
  • D.v. Salomon Northeimer, slager, en Jetje Kats
  • Gehuwd in 1910 met Herman Samuel, slager

Dina werkte rond 1900 als dienstbode in Oldenzaal. Dina werkte verder als dienstbode onder andere in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

Ze kwam uit een gezin met negen kinderen, waarvan meerdere kinderen jong overleden. Haar moeder overleed in 1893 na de bevalling van een doodgeboren kind. Haar vader hertrouwde met Heintje Cohen, uit dit huwelijk werden nog vijf kinderen geboren. Haar vader overleed in 1933.

Na haar huwelijk woonden ze in Hellendoorn. Ze zijn rond 1916 naar Enschede verhuisd. Ze kregen vijf kinderen, waarvan Eli op jeugdige leeftijd overleed. Ze woonden aan de Hessenweg 54.

Dina en haar man kwamen op 3-4 oktober 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 9 oktober op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.  Ook hun zoons Samuel, David en Gustaaf gingen op 9 oktober op transport.

Ook hun zoons Samuel, David en Gustaaf gingen op 9 oktober op transport. Zij zijn op 31-01-1943 in Auschwitz omgekomen. Zoon Benjamin behoorde tot de Mauthausengroep. Hij is op 24-20-1941 in Mauthausen omgekomen.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en hun kinderen Salomon met zijn vrouw, David, Benjamin en Gustaaf. Als ook haar broers Louis en Benjamin met hun partners, en haar halfbroers Simon en David met hun gezinnen. Haar zus Johanna heeft de oorlog overleefd, haar kinderen zijn omgekomen. Ook halfzus Sophia heeft de oorlog overleefd. Van de familie van haar man zijn drie broers en twee zussen omgekomen.

Joods monument te Enschede.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.