U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Muller, Antje geh. Mok

Muller, Antje geh. Mok

  • Geboren 14-10-1866 te Enschede
  • Overleden 11-11-1941 te Haarlem – 75 jaar
  • D.v. Samuel Liefman Muller, koopman, en Sara Cohen
  • Weduwe van Mozes Jacob Mok, fruithandelaar

De familie Muller kwam in mei 1871 met hun drie kinderen vanuit Enschede naar Oldenzaal. In Oldenzaal werden nog vijf kinderen geboren. Zus Emma overleed op jonge leeftijd. Antje was de oudste van het gezin. Haar vader overleed in 1880, waarna haar moeder in 1885 hertrouwde met Salomon Frankfort. Samen kregen ze dochter Johanna, waarna haar moeder in 1902 en haar stiefvader in 1922 overleed.

Antje trouwde in 1894 met de weduwnaar Mozes Mok en vertrok naar Haarlem. Zijn vrouw was na de bevalling samen met de baby overleden. Samen kregen ze vier kinderen. Haar man overleed in 1912. Haar kinderen Roza en Jacob zijn op jeugdige leeftijd overleden. Antje bleef wonen aan de Nieuwe Gracht 62 te Haarlem. Daar is zij in 1941 overleden.

Haar dochter Sara kwam op 26 augustus 1942 in kamp Westerbork. Ze ging twee dagen later op transport naar kamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werd omgebracht.

Haar zoon Samuel heeft met zijn gezin de oorlog overleefd. Ook haar zus Elia met haar kinderen, broer Nathan met deels zijn gezin en haar halfzus Johanna zijn omgekomen. Haar zussen Roosjen en Henriette hebben met deels hun gezin de oorlog overleefd. Broer Lion was net voor de oorlog overleden. Over haar broer Abraham is verder weinig bekend.

Begraven: Joodse Begraafplaats te Haarlem.