U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers K t/m M » Leuw, Isaac

Leuw, Isaac

  • Geboren 19-02-1885 te Amsterdam
  • Overleden 19-10-1942 te Auschwitz, Polen – 57 jaar
  • Z.v. Emanuel Abraham Leuw, slager, en Rebecca Klijn
  • Gehuwd in 1913 met Clasina Wilhelmina Horneman

Isaac was van februari 1902 tot eind juli 1903 slagersknecht bij Hartog Kan. Daarna werkte hij twee jaar bij slager David Gans in Winterswijk.

Na zijn huwelijk woonden ze in Sommelsdijk, waar de eerste drie kinderen werden geboren. De vierde werd geboren in Werkendam. Sinds 1929 woonden ze in Amsterdam, laatstelijk aan de Kromme Waal 35 I te Amsterdam. Isaac was handelaar in bloemenlint.

Isaac kwam al op 5 oktober 1942 in kamp Westerbork. Hij ging al spoedig op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar hij werd omgebracht. Zijn vrouw vertrok op 15 november 1943 vanuit kamp Vught naar kamp Auschwitz, waar ze op 15-11-1943 overleed. Wanneer dochter Rebecca, die ook in Vught zat, is omgekomen is onbekend. Zoon Louis kwam op 3-5 oktober 1942 in kamp Westerbork. Hij ging op 17 oktober op transport naar kamp Auschwitz, waar hij na aankomst werd omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw en zijn kinderen Rebecca en Louis. Zijn oudste twee kinderen Emanuel en Sara hebben de oorlog overleefd. Zijn zussen Annaatje, Esther en Louisa en broer Aáron zijn omgekomen met grotendeels hun gezinnen. Zijn broer Abraham heeft met zijn gezin de oorlog overleefd. Van de familie van zijn vrouw hebben twee broers de oorlog overleefd, waaronder de vader van Louis Horneman.

Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.