U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers K t/m M » Lange de, Rebekka geh. Slager

Lange de, Rebekka geh. Slager

  • Geboren 02-09-1885 te Rijssen
  • Overleden 14-05-1943 te Sobibor, Polen – 57 jaar
  • D.v. Ruben de Lange, veehandelaar, en Roosje Samuel
  • Gehuwd in 1920 met Mozes Slager, koopman

Rebekka was van november 1900 tot november 1901 dienstmeisje bij Izak Zwartz aan de Deurningerstraat 25 te Oldenzaal. Daarna werkte ze als huishoudster in Doetinchem, Arnhem, Rotterdam, Den Haag en Zutphen. Ze was een zus van Sara Löwenstein-de Lange. Ook haar zus Josephina heeft in Oldenzaal gewerkt.

Ze groeide op in een gezin met zeven kinderen. Haar moeder overleed in 1934 en haar vader in 1936. Na haar huwelijk woonde ze met haar man aan de Zuiderstraat 44 te Rijssen. Ze hadden geen kinderen. 

Ze kwamen op 9 april 1943 in kamp Vught en op 9 mei in kamp Westerbork. Ze gingen op 11 mei op transport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man. Als ook haar broers en zussen Gerrit, Sara, Josephina en Aron met hun gezinnen. Haar zus Melia heeft met haar man de oorlog overleefd. Haar zus Mina was al ruim voor de oorlog overleden, haar man en dochter zijn omgekomen. Van de familie van haar man zijn vier broers en een zus omgekomen. Eén zus heeft de oorlog overleefd.

Joods monument te Rijssen.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Lange-de-Rebekka-geh.-slager