U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Hoorn van, Estella Carolina geh. Denneboom

Hoorn van, Estella Carolina geh. Denneboom

  • Geboren 28-09-1892 in ‘t Zandt
  • Overleden 08-10-1942 te Auschwitz, Polen – 50 jaar
  • D,v. Berend van Hoorn, koopman, en Betje Hedeman
  • Gehuwd in 1921 met Heiman Denneboom, landbouwer

In 1916 verhuisde Estella met haar ouders naar Oldenzaal. Haar moeder overleed in 1918 te Appingedam, haar vader in januari 1940 te Assen. 

Bij haar huwelijk was haar zwager Salomon Minco uit Oldenzaal getuige. Na haar huwelijk woonden ze aan de Brink 26 te Assen, waar hun drie kinderen, waaronder een tweeling, werden geboren. Tijdens de oorlog moesten ze verhuizen naar de Nieuwehuizen 18 te Assen.

Het gezin kwam op 3 oktober 1942 in kamp Westerbork. Haar man vanuit het werkkamp Orvelte waar hij al in juni naar toe was gestuurd. Op 5 oktober gingen ze samen op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en hun kinderen Abraham, Berend en Betje. Ook haar zus Grietje gehuwd met Salomon Minco is met twee van hun kinderen omgekomen, als ook haar broer Maurits met zijn gezin. Dochter Sara (schrijfsters Marga Minco) van zus Grietje heeft de oorlog overleefd. Van de familie van haar man zijn z’n moeder, drie broers en een zus omgekomen.

Joods monument en Stolpersteine te Assen.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Hoorn-van-Estella-geh.-DenneboomHoorn-van-Estella-geh.-Denneboom

Hoorn-van-Estella-geh.-Denneboom