U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers A t/m C » Cohen, Reina Berendina geh. Parsser

Cohen, Reina Berendina geh. Parsser

  • Geboren 03-06-1890 te Oldenzaal
  • Overleden 19-11-1943 te Auschwitz, Polen – 53 jaar
  • D.v. Wolter Heijman Cohen, textielfabrikant, en Froutje Nathans
  • Weduwe van Isaac Hijman Parsser, handelsagent

Het gezin Cohen/Corwin woonde met hun vier kinderen op A 774 te Oldenzaal. In juli 1905 vertrokken ze naar de Bentheimerweg 217 te Noord-Berghuizen. Ze was correspondente-typiste. Haar moeder overleed in 1929.

Reina trouwde in augustus 1917 en vertrok toen naar Amsterdam. Ze woonden aan de Beethovenstraat 101 II en kregen samen één kind. Haar man overleed in 1931. Reina werkte daarna als armenverzorgster bij de Nederlands Israëlitische wijkverzorging. Ze kreeg door haar functie uitstel van transport.

Maar op 19 oktober 1943 kwam ze alsnog in kamp Westerbork. Ze ging op 16 november op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werd omgebracht. Haar zoon Silvain ging een dag eerder op transport naar kamp Auschwitz, waar hij uiterlijk op 31-01-1944 is omgekomen.

Holocaustslachtoffer, evenals haar zoon Silvain met zijn vrouw. En zus Berendina met deels haar gezin. Haar broers Lezer en Henri Max hebben met hun gezinnen de oorlog overleefd. Haar vader overleed in maart 1941 te Oldenzaal. Van de familie van haar man zijn drie boers, een zus, twee halfbroers en een halfzus omgekomen. Eén zus heeft de oorlog overleefd.

Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Cohen-Reina-geh.-Parsser