U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers A t/m C » Bos, Antje geh. Halberstadt

Bos, Antje geh. Halberstadt

  • Geboren 09-11-1905 te Oldenzaal
  • Overleden 26-07-1942 te Auschwitz, Polen – 36 jaar
  • D.v. Louis Bos, koopman, en Mina Noach
  • Gehuwd in 1934 met Jacob Halberstadt, reiziger in lederwaren

Het gezin woonde aan de Bentheimergraven 11 te Oldenzaal. Later nog korte tijd aan de Bentinckstraat 11. 

Ze hadden drie dochters. Na het overlijden van haar moeder in 1919, hertrouwde haar vader met de weduwe Rebecca Aap. Antje woonde na het overlijden van haar moeder een poos bij haar tante Henriette Lindeman-Bos in Almelo en kwam later met hen naar Oldenzaal. Sinds mei 1921 woonde ze weer bij haar vader. Ze vertrok in februari 1924 als dienstmeisje naar Amsterdam. Haar vader overleed in maart 1924. Haar stiefmoeder Rebecca en haar halfbroer Hartog zijn na zijn overlijden naar Antwerpen vertrokken. Daar kreeg Rebecca nog twee dochters.

Na haar huwelijk woonden ze aan de Muiderstraat 7 III te Amsterdam. Samen kregen ze twee kinderen.

Het gezin kwam op 18 juli 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 24 juli op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar Antje en de kinderen kort na aankomst werden omgebracht. Haar man is op 30-09-1942 in Auschwitz omgekomen.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en de kinderen Louis en Victor. En haar zussen Sophia en Helena met hun gezinnen. Haar halfbroer Hartog en haar stiefmoeder Rebecca hebben de oorlog overleefd. Van de familie van haar man zijn z’n vader, vier broers en een zus omgekomen. Eén broer overleefde de oorlog.

Monument op de Dam en Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.