- Geboren 25-05-1917 te Oldenzaal
- Overleden 07-03-1945 te Georgsmarienhütte, Duitsland – 27 jaar
- Z.v. Johannes Rosens, en Gerharda Berendina Olde Veldhuis
Henk was de jongste van de negen kinderen. Het gezin woonde aan de Bleekstraat 26 te Oldenzaal. Hij was wever. Henk was een markante keeper in het eerste elftal van V.V. Oldenzaal.
Hij werd op 20 december 1944 door de Gestapo van zijn bed gelicht omdat hij een dag niet op zijn werk was verschenen. Hij werd beschuldigd van sabotage en verbleef enkele weken in de marechausseekazerne te Oldenzaal. Ook zijn vriend en medespeler Johan Endeman werd om dezelfde reden ingesloten.
Op 12 januari 1945 werden beiden als dwangarbeider naar kamp Ohrbeck bij Osnabrück gebracht. Dit kamp, bij de mijn Augustaschacht, werd door de Gestapo opgericht begin 1944. Er was plaats voor ongeveer 250 gevangenen. Door de tijd heen hebben meer dan 2000 mensen hier gevangen gezeten, vooral Nederlanders. Zij moesten werken in de mijn of in Osnabrück.
Gedurende zijn gevangenschap liet Rosens zich de mond niet snoeren. Waarschijnlijk heeft hij ruzie met één of meerdere bewakers van het kamp gekregen. Over en weer zouden daarbij klappen zijn gevallen. Henk overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis te Georgmarienhütte,
In 1948 zorgde de V.V. Oldenzaal er voor dat Henk Rosens en Johan Endeman in Oldenzaal onder grote belangstelling werden herbegraven, ten grave gedragen door hun voetbalvrienden.
Begraven: Ausländerfriedhof te Georgmarienhütte, herbegraven R.K. Begraafplaats te Oldenzaal.
Monument Arbeitserziehungslager te Ohrbeck.
Oorlogsmonument te Oldenzaal.
Genoemd op het KNVB-monument te Zeist.
Verhaal: Protest mondt uit in de dood