U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers S t/m Z » Westerweel-van Naamen, Willemina

Westerweel-van Naamen, Willemina

  • Geboren 19-07-1906 te Rotterdam
  • Overleden 13-04-1944 te Oldenzaal – 37 jaar
  • D.v. Pieter Gerardus van Naamen en Willemina Johanna Le Noble
  • Gehuwd 1931 met Bartel Westerweel, administrateur

Willemina woonde met haar man en twee kinderen tijdelijk bij de familie Grooters aan de Lyceumstraat 11 te Oldenzaal. Ze kwamen uit Voorburg en zijn mogelijk na oktober 1942 naar Oldenzaal geëvacueerd in verband met de aanleg van de Atlantikwall. Willemina was administratief medewerkster bij het Nationaal Hulpbetoon.   

Ze was de jongste van de drie kinderen uit het gezin. Haar moeder overleed in 1919, waarna haar vader hertrouwde en negen jaar later opnieuw weduwnaar werd. In 1929 trouwde hij opnieuw, hij overleed in 1941.

Willemina en haar man woonden eerst in Rotterdam en later in Voorburg. Ze kregen samen twee kinderen, waarschijnlijk hebben ze allen op dit adres bij de familie Grooters gewoond. Eind maart 1944 vroeg ze in een advertentie nog om een meisje voor halve dagen. Haar man was administrateur bij de Shell en was regelmatig in Indië werkzaam.

Ze is omgekomen door een bominslag aan de Lyceumstraat. Om 2.00 uur ‘s nachts vielen er twee bommen op drie woningen aan de Lyceumstraat ter hoogte van de Katoenstraat. Hierbij zijn vijf mensen omgekomen. De andere slachtoffers waren de ouders Grooters met hun baby en Geert Detz.

Begraven: Begraafplaats Crooswijk te Rotterdam.

 

Westerweel-van Naamen Willemina

Westerweel-van Naamen Willemina