U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers S t/m Z » Weijl, Celina geh. van Oosten

Weijl, Celina geh. van Oosten

  • Geboren 06-04-1877 te Oldenzaal
  • Overleden 26-10-1942 te Auschwitz, Polen – 65 jaar
  • D.v. Lefmann Weijl, koopman, en Louise Meijers
  • Gehuwd in 1902 met Benjamin van Oosten, makelaar

Het gezin woonde op A 95 te Oldenzaal. Er waren twaalf kinderen, waarvan er drie al jong overleden. Celina was de jongste. Ze werkte enkele jaren als dienstbode in Almelo. Haar vader kwam uit het Duitse Epe, hij overleed in 1888 te Oldenzaal. Haar moeder overleed in 1912 te Assen.

Na haar huwelijk woonden ze op verschillende adressen in Assen, laatstelijk op Vaart 22. Ze hadden geen kinderen.

Ze kwamen op 3-5 oktober 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 23 oktober op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en haar broer en zussen Martijn, Marianne en Sophia met grotendeels hun gezinnen. Broer Herman overleed in augustus 1940 in Den Haag, zijn gezin is omgekomen. Haar zus Henriëtte heeft de oorlog overleefd. Haar dochter Luise, getrouwd met David Berg, pleegde samen met David zelfmoord na hun arrestatie. Haar zussen Rosalie en Bertha waren al voor de oorlog overleden, de kinderen van Bertha zijn deels omgekomen. Ook haar broer Maurits, getrouwd met Betje de Leeuw, was al eerder overleden. Van de familie van haar man zijn vier broers omgekomen.

Joods monument en Stolpersteine te Assen.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Weijl Celina geh. van Oosten Weijl Celina geh. van Oosten