- Geboren 22-01-1924 te Oldenzaal
- Overleden 29-11-1944 te Leusden -20 jaar
- Z.v. Hendrik Teisman, assistent Rijksbelastingen, en Gerlofke Kelder
Het gezin woonde met hun twee kinderen tot oktober 1924 aan de Molenweg 9 te Oldenzaal, eerder woonden ze aan de Lindeboomstraat 22. Ze vertrokken daarna naar Den Ham.
Harm werkte als klerk op de gemeentesecretarie te Den Ham. Hij werd opgepakt nadat hij op basis van krantenberichten en Engelse radio-uitzendingen een historisch overzicht van de oorlog had gemaakt. Dat overzicht, of een kopie daarvan, werd elders gevonden bij een huiszoeking. Mogelijk was hij aangesloten bij het verzet. Hij kwam op 15 november 1944 vanuit de Zwolse gevangenis in ‘Schutzhaft’ in kamp Amersfoort. Op 18 november werd hij als ‘Todeskandidat’ overgebracht naar de gevangenis te Utrecht. Harm viel onder het ‘Niedermachungsbefehl’, dat kort na de geallieerde invasie en de aanslag op Hitler in de zomer van 1944 van kracht was geworden. Dat bevel hield in dat de nazirechtspraak werd afgeschaft en dat verzetsstrijders, door de Duitsers terroristen genoemd, standrechtelijk mochten worden omgebracht. Het verzet hoefde maar iets te flikken, of hij zou worden omgebracht, als teken van vergelding.
Op 28 november 1944 werd hij samen met tien andere gevangenen op de schietbaan te Leusden gefusilleerd. Motief zou een represaille zijn omdat het verzet een dag eerder een foute boer in Nieuwleusen had overvallen. Zijn lichaam werd pas op 6 november 1945 gevonden. De daders van de excecutie werden veroordeeld tot de doodstraf, hetgeen later werd omgezet in levenslang. Ze kwamen in de Koepelgevangenis van Breda terecht. Hieruit wisten ze op Tweede Kerstdag 1952 te ontsnappen, waarna ze naar Duitsland vluchtten. Omdat ze illegaal de grens waren overgestoken, kregen ze ieder een boete van 10 DM. De oosterburen beschouwden de oorlogsmisdadigers als Duitsers dus werden ze toen niet uitgeleverd.
Begraven: Algemene Begraafplaats te Den Ham.
Monument te Den Ham.