U bent hier: Welkom » Personen » Slachtoffers S t/m Z » Sleijfer, Joachim Antonius

Sleijfer, Joachim Antonius

  • Geboren 26-11-1919 te Osnabrück, Duitsland
  • Overleden 09-10-1943 te Hannover, Duitsland – 22 jaar
  • Z.v. Joachim Josephus Sleijfer, muziekleraar, en Katharina Maria Sips

Het gezin woonde met hun acht kinderen sinds oktober 1939 aan de Haerstraat 9 te Oldenzaal. Zijn vader was muziekleraar en dirigent van het Antoniuskoor. Vader en moeder waren Nederlanders, de kinderen zijn allen in Osnabrück geboren. Joachim was monteur bij Stork in Hengelo.

De Duitse bezetters eisten via de arbeidsbureaus in het voorjaar van 1942 30.000 metaalarbeiders. In dat kader werd op 13 juni 1942 in Hengelo een groot aantal werknemers van Stork, Dikkers en de Heemaf naar de firma Hanomag in Hannover gezonden. Blijkbaar behoorde ook Joachim tot deze groep. Hij woonde aan de Waldhausenstrasse 1 te Hannover.

Joachim is omgekomen bij het grootste geallieerde bombardement dat Hannover tijdens de oorlog heeft getroffen. Hierbij zijn 1245 personen omgekomen en 4000 huizen volledig vernield. Een kwart miljoen mensen werden dakloos.

Hij werd begraven op de begraafplaats Hannover-Seelhorst. Hij is samen met de Hengeloërs Herman Olbertz, Hendrik Hesselman, Gerhard Kosters, Willem ten Heggeler en Herman Roolvink herbegraven in een gezamelijk graf te Hengelo. Allen zijn omgekomen in en om Hannover, Herman Olbertz kwam om bij hetzelfde bombardement.

 Herbegraven op de R.K. Begraafplaats te Hengelo.

Sleijfer Joachim

Sleijfer JoachimSleijfer Joachim