U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers M t/m S » Muller, Emma geh. Neuburger

Muller, Emma geh. Neuburger

  • Geboren 06-12-1885 te Oldenzaal
  • Overleden 12-02-1943 te Auschwitz. Polen – 57 jaar
  • D.v. Wolf Liefman Muller, fabrikant, en Theodora Cohen
  • Gehuwd met Eugen Neuburger

De familie woonde op A 816 te Oldenzaal. Hun tien kinderen zijn hier geboren, vijf van hen zijn op jonge leeftijd overleden. Rond 1900 was iedereen weer vertrokken uit Oldenzaal. De ouders waren in maart 1900 naar Luxemburg vertrokken, waar vader in 1903 en moeder in 1907 is overleden.

Emma was getrouwd met Eugen Neuburger, over hem is verder weinig bekend. Emma kwam in mei 1935 vanuit Frankfurt naar Den Haag en vertrok in april 1937 naar haar broer Ernest op de Borgelerhof in Diepenveen. In november 1937 kwam ze vanuit Luxemburg weer naar Den Haag. Op haar gezinskaart staat ook de naam Eugen Neuburger bijgeschreven, maar zonder verdere gegevens. Tijdens de oorlog woonde ze aan de Laan van Meerdervoort 366 te Den Haag.

Ze kwam op 5 februari 1943 in kamp Westerbork. Ze ging op 9 februari met een groot zieken- en bejaardentransport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werd omgebracht.

Holocaustslachtoffer. Ook haar broers Lodewijk, Eduard en Ernest zijn met deels hun gezinnen omgekomen. Haar broer Charles heeft met zijn gezin de oorlog overleefd.

Monument Joods Den Haag.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.