U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Hoogstraal, Henrika geh. Levie

Hoogstraal, Henrika geh. Levie

  • Geboren 05-01-1885 te Uithuizen
  • Overleden 05-11-1942 te Auschwitz, Polen – 57 jaar
  • D.v. Hartog Hoogstraal, borstelmaker, en Geertje Nieweg
  • Gehuwd in 1927 met Philippus Levie, veekoopman

Ze was van juni 1911 tot eind oktober 1912 dienstbode bij Nathan Muller aan de Spoorstraat 1 te Oldenzaal. Daarna vertrok ze naar Groningen. Haar zus Perlina had eerder ook al in Oldenzaal gewerkt. Zij was van maart 1903 tot oktober 1904 dienstbode bij Ruben Kan. Ze kwamen uit een gezin met twaalf kinderen. Hun vader overleed in 1932 en hun moeder in 1936.

Henrika woonde na haar huwelijk aan het Hoofd 83 te Zuidhorn. Haar man was veekoopman, hij kocht koeien in op Flakkee en verkocht ze op de markt in Rotterdam. Ze zijn op oudere leeftijd getrouwd en hadden geen kinderen,

Henrika en haar man kwamen op 30 oktober 1942 in kamp Westerbork. Ze gingen op 2 november op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar man en haar broers en zussen Abraham, Salomon, Sara, Ester, Regina, Frouwkje en Martha met grotendeels hun gezinnen. Haar zus Perlina en haar broer Frederik waren al voor de oorlog overleden. Van de familie van haar man zijn een broer en een zus omgekomen.

Oorlogsmonument en Stolpersteine te Zuidland.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Hoogstraal-Hendrika-geh.-LevieHoogstraal-Hendrika-geh.-Levie