U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Hassel van, Johannes Wilhelmus

Hassel van, Johannes Wilhelmus

  • Geboren 10-04-1918 te Utrecht
  • Overleden 28-07-1943 te Ochsersleben, Duitsland – 25 jaar
  • Z.v. Jan van Hassel en Tonia Johanna van Haeften

Johannes woonde sinds januari 1928 met zijn oom Frederik Albers en tante van Haeften aan de Bijvanckstraat 7 te Oldenzaal. Hij woonde eerder met hen in Lonneker. In augustus 1928 vertrok hij naar Utrecht.

Hij was de jongste uit een gezin met vier kinderen. Zijn ouders waren al vóór zijn geboorte gescheiden. Hij woonde met zijn moeder in een Toevluchtsoord voor vrouwen en kinderen van het Leger des Heils. Sinds juni 1920 woonde hij in een tehuis voor Hulp aan Onbehuisden aan de Tweede Constantijn Huijgensstraat 38 te Amsterdam. Zijn moeder hertrouwde in 1931 met Adrianus Heneweer en woonde met hem aan de Bloemstraat 92 II te Amsterdam. Ook Johannes en zijn zussen kwamen hier te wonen. Hij werkte als rijwielhersteller.

Johannes kwam als dwangarbeider in Duitsland terecht, waar hij werkte  bij de AGO-vliegtuigfabriek te Oschersleben-Bode, Duitsland. Op 28 juli 1943 werden de fabriek, het treinstation en andere faciliteiten aangevallen door de Amerikanen. Bij dit bombardement is hij aan zijn verwondingen overleden.

Begraven: Friedhof In den Kisseln te Berlijn-Spandau, herbegraven Nederlands Ereveld Lübeck-Vorwerk, blok 37, vak 3, rij A nr. 12

* Zijn stiefvader overleed in januari 1945 te Amsterdam en zijn moeder in september 1945 te Enschede.  Zijn stiefbroer Adrianus Heneweer, die in Haarlem bij de moeder woonde, is op 21-07-1944 op 23-jarige leeftijd in Wysokie-Litewski, Polen gesneuveld.

Hassel van Johannes Wilhelmus

Hassel van Johannes Wilhelmus