U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Goedhart, Kaatje

Goedhart, Kaatje

  • Geboren 22-08-1858 te Oldenzaal
  • Overleden 14-05-1943 te Sobibor, Polen – 84 jaar
  • D.v. Heiman Goedhart, koopman, en Betjen van Gelder

Kaatje was een van de jongsten uit het gezin met zes kinderen. Ze woonde aan de Bisschopstraat te Oldenzaal, waar ze een winkeltje had. Haar moeder overleed in 1890 en haar vader in 1904.

Ze bleef ongehuwd. In maart 1908 vertrok ze naar Hengelo, waar ze tot 1931 woonde aan de Deldenerstraat 27. Haar broers Meijer en Simon hadden een groothandel in textiel en een winkel aan de Markt in Hengelo. Deze winkel in manufacturen werd beheerd door Kaatje. Na 1931 woonde ze enkele jaren aan de Cronjéstraat en de Drienerstraat. En sinds februari 1943 aan de Deldenerstraat 68 samen met haar schoonzus Berta Goedhart-Goldschmidt, de weduwe van haar broer Meijer.

Kaatje en haar schoonzus kwamen op 9 april 1943 in kamp Vught en op 9 mei in kamp Westerbork. Ze gingen op 11 mei op transport naar het concentratiekamp Sobibor, waar ze kort na aankomst werden omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals haar schoonzus Berta. Haar broers Mozes, Jacob en Meijer en zus Roosje waren al voor de oorlog overleden. Van hun kinderen zijn de meesten omgekomen.

Monument op de Joodse Begraafplaats en Stolperstein te Hengelo.

Herdenkingsmonument te Hengelo.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Goedhart-Kaatje