U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Fortuin, Salomon

Fortuin, Salomon

  • Geboren 12-01-1865 te Hengelo, Gelderland
  • Overleden 21-01-1943 te Auschwitz, Polen – 78 jaar
  • Z.v. Maurits Fortuin, winkelier, en Mietje Zwartz

Salomon woonde van maart 1879 tot december 1881 bij zijn oma Berendiena Zwartz-Spanjaard te Oldenzaal. Daarna vertrok hij naar Borne.

Zijn ouders verhuisden rond 1879 met hun zes kinderen naar Goor, waar zijn vader in 1909 overleed. Daarna zijn ze waarschijnlijk allen naar Arnhem verhuisd, waar zijn moeder in 1912 overleed.

Salomon bleef ongehuwd. Hij woonde aan het Stationsplein 21 te Arnhem en later aan de Markt 5 te Arnhem in het tehuis voor Israëlitische Oude Lieden. Sophia Cohen-Zwartz uit Oldenzaal was regentes van dit tehuis.

Hij kwam op 5 januari 1943 in kamp Westerbork. Op 18 januari ging hij op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar hij kort na aankomst werd omgebracht.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn broer Jacob en zus Betje met deels hun gezin. Zijn zus Dina overleed in 1943 te Arnhem. Zijn broer Isidoor overleed al voor de oorlog, zijn grote gezin is omgekomen. Zijn zus Sophia woonde in Indië en heeft de oorlog overleefd, haar man kwam daar om in een Jappenkamp.

Joods monument te Arnhem.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Fortuin, Salomon