U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Ekelhof, Johannes Antonius

Ekelhof, Johannes Antonius

  • Geboren 30-01-1890 Oldenzaal
  • Overleden 10-10-1943 te Enschede – 53 jaar
  • Z.v. Johannes Ekelhof, fabrieksarbeider, en Johanna Minnegal
  • Gehuwd in 1920 met Geertruida Maria Johanna Wilhelmina Huijskes

Het gezin woonde aan de Leliestraat 3 (later Waagstraat genoemd) te Oldenzaal. Zijn moeder overleed bij de geboorte van haar tweede kind, de baby overleed vier maanden later. Vader hertrouwde met Maria Johanna Jochem. Zij overleed in 1925 en zijn vader in 1939.

Johannes vertrok in 1917 naar Enschede. Hij werkte bij de Nederlandse Spoorwegen, eerst als wisselwachter en later als rangeerder. Na zijn huwelijk woonden ze aan de Hogelandstraat 94 te Enschede. Ze kregen samen vier kinderen. Hij vervulde in de loop der jaren diverse functies in Enschede Noord, Boekelo en Broekheurne en vanaf 1928 in Enschede Zuid, waar hij op 9 februari 1941 wordt benoemd tot lijnassisent.

Hij is samen met zijn vrouw en hun jongste dochter Maria omgekomen bij het bombardement van10 oktober 1944. De Heilige Hart parochie op het Hogeland waartoe Johannes en zijn vrouw behoorden, werd die dag bijzonder hard getroffen. De parochie verloor twintig parochieleden door het bombardement. In totaal kwamen er die dag 151 mensen om bij dit bombardement.

Begraven: R.K. Begraafplaats te Enschede.

N.S. Plaquette in het station te Enschede.

Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel te Utrecht.

Oorlogsmonument te Enschede.

 

Ekelhof, Johannes Antonius    Ekelhof, Johannes Antonius

Ekelhof, Johannes AntoniusEkelhof Johannes Antonius

Ekelhof, Johannes AntoniusEkelhof, Johannes Antonius