U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Diesch, Johan

Diesch, Johan

  • Geboren 21-09-1883 te Zwolle
  • Overleden 20-01-1945 te Sint Odiliënberg – 61 jaar
  • Z.v. Johanna Maria Christina Hendrina Diesch
  • Gehuwd met Helena Maria Elisabeth Peeters

Na een kort verblijf in Londen werkte hij van augustus 1906 tot januari 1907 bij schoenmaker Telgenkamp in Oldenzaal.

Johan werd grootgebracht bij zijn oma Cornelia Maria Diesch-Herben in Amsterdam. Kort voor haar overlijden kwam hij in september 1896 in het St. Jacobgesticht te Amsterdam. Hij vertrok later naar Heel en Panheel, waar hij tot ongeveer 1906 als schoenmaker werkte. Na een kort verblijf in Londen werkte hij enkele maanden in Oldenzaal om in januari 1907 naar Denekamp te gaan. Hij werkte eerst bij schoenmaker Mensink en later bij Horst. Tussendoor werkte hij nog even in Nordhorn, daarna vertrok hij naar Lonneker.

Na zijn huwelijk woonde hij aan de Hoofdstraat 21 te Sint Odiliënberg, waar hij ook zijn schoenmakerswerkplaats had. Hij werd vader van drie kinderen.

Hij werd door een granaat gedood tijdens de slag om de Roerdriehoek.

Dit was een gebied ten zuiden van Roermond, begrensd door de Roer en de Maas, waarin ook St. Odiliënberg zich bevond. In september 1944 stagneerde ook hier de Amerikaanse opmars in Zuid-Limburg, omdat de bezetter erin was geslaagd hier in stelling te gaan. In de daaropvolgende maanden ontstond in dit gebied een zware en bloedige strijd, waaronder ook de burgerbevolking zwaar te lijden had.

Begraven: R.K. Begraafplaats te Sint Odiliënberg, rij 2 nr. 11.

Oorlogsmonument te Sint Odiliënberg.

Monument oorlogsslachtoffers Dinkelland.

Diesch, JohanDiesch, Johan