U bent hier: Welkom » Alle Personen » Slachtoffers C t/m K » Denneboom, Benjamin Jakob

Denneboom, Benjamin Jakob

  • Geboren 26-3-1882 te Smilde-Kloosterveen
  • Overleden 20-03-1943 te Sobibor, Polen – 60 jaar
  • Z.v. Heiman Joel Denneboom, slager, en Johanna Colthof
  • Gehuwd in 1917 met Mietje Bronkhorst

Benjamin woonde met zijn zus Eva sinds maart 1906 op A 153 te Oldenzaal, eind 1907 vertrok hij naar Duitsland. Daarna woonde hij sinds december 1916 in Amsterdam en vervolgens in Hengelo.

Hij groeide op in een gezin met acht kinderen. Zijn moeder overleed in 1922 en zijn vader in 1929. Na zijn huwelijk in 1917 woonde hij aan de Broerenstraat 33 te Arnhem. Samen kregen ze zeven kinderen, waarvan er twee als baby overleden. Benjamin was wafelbakker.

Benjamin en zijn gezin kwamen op 17 november 1942 in kamp Westerbork. De oudste kinderen Henderina en Bertha gingen op 8 december op transport naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze kort na aankomst werden omgebracht. Benjamin, zijn vrouw en de jongste drie dochters gingen rond 17 maart 1943 op transport naar kamp Sobibor, waar ook zij kort na aankomst werden omgebracht. 

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw en de kinderen Hendrina, Bertha, Eva, Regina en Flory. Als ook zijn broer Levi en zijn zussen Rebecca, Flora en Vogelina met hun gezinnen. Zijn zus Saartje heeft met haar gezin de oorlog overleefd, evenals zijn zus Eva. Haar man en dochter zijn omgekomen. Van de familie van zijn vrouw zijn twee broers omgekomen.

Joods monument te Arnhem.

Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.

Denneboom, Benjamin JakobDenneboom, Benjamin Jakob